barcarola havaneres

Barcarola havaneres

BARCAROLA havaneres

Barcarola havaneres és un grup que va neixer l’any 1993 a Vilassar de Mar (Comarca del Maresme) fruit de la unió de diversos músics i cantaires de la comarca al servei de l’havanera des del 1982.

El nostre nom s’inspira en la definició de la paraula “barcarola”: composició musical de temàtica marinera amb ritme de vals. Comptem amb un repertori basat en les havaneres tradicionals, intercalant algun ritme popular com valsets mariners, sardanes… oferint un espectacle distret i variat amb el màxim rigor musical.

Al llarg d’aquests anys, hem actuat arreu de Catalunya (també a l’emblemàtica taverna La Bella Lola i la de Can Batlle, a Calella de Palafrugell), a Andorra, al País Basc i al País Valencia. Fa uns anys al concurs de TV3 ÈXIT vam guanyar el segon premi de cançó inèdita catalana amb l’ havanera “La meva àvia” composada per J. A. Carrau, antic membre del grup. Hem enregistrat cinc treballs discogràfics.

Components: Jordi Plans (acordió i direcció musical), Àngels Roca (veu i guitarra), Joan Borrell (veu) i Maties Carles (veu).

Jordi

Acordió i direcció musical del grup Barcarola Havaneres. Neix a Barcelona on estudia acordió clàssic al Conservatori Superior de Música. L’any 1982 funda el grup d’ havaneres Nous Valors de Vilassar de Mar juntament amb l’Àngels, i debuta durant la Festa Major al juny d’ aquell mateix any. Després d’onze anys essent l’acordionista d’ aquesta formació (que anys més tard canviaria de nom) i d’un altre grup d’havaneres, l’ any 1993 forma el nou grup d’ havaneres Barcarola amb l’Àngels i en Joan. D’aleshores ençà ha interpretat havaneres, sardanes i valsets mariners arreu de Catalunya, Andorra, el País Basc i el País Valencià.

Joan

Veu i percussió del grup Barcarola Havaneres. Neix a Mataró i fa el seu debut l’any 1983 amb el grup d’ havaneres mataroní Marina de Llevant. És membre fundador de les Colles Sardanistes Repuntejant i el 1993 funda el grup Barcarola Havaneres amb en Jordi i l’Àngels. La seva vinculació amb el món de les sardanes ha aportat al grup diverses i variades peces al repertori musical.

Àngels

Veu i guitarra del grup Barcarola Havaneres. Nascuda a Vilassar de Mar. Mestra i professora de música. El 1982 juntament amb en Jordi, funda el grup d’ havaneres Nous Valors de Vilassar de Mar que anys després canviaria de nom i que fa la seva primera actuació el 26 de juny del 1982 dins els actes de la Festa Major d’aquesta localitat. Al cap d’un temps canvia a un altre grup d’havaneres i el 1993 funda el grup d’havaneres Barcarola juntament amb en Jordi i en Joan.

Maties

Veu i percussió del grup Barcarola Havaneres. Neix a Vic, actualment resident a Granollers. Dedica la seva formació a l’ Esport i a la Música; i des de l’any 2000 forma part de diverses formacions de Cant Coral. S’inicia en el món de l’ havanera de ben petit a nivell familiar i l’any 2013 funda un grup d’havaneres a Sta. Eulàlia de Ronçana amb companys de les formacions corals. L’ any 2015 s’ incorpora al grup d’ havaneres Barcarola.

Contacte 695.395.332

Més grups d’havaneres